fredag 19 augusti 2016

En tur på Fotografiska och Rosendals trädgårdNär jag vandrade själv kom jag till Fotografiska. Ett ställe jag gärna återkommer till. Den här gången ställde de ut foto på Greta Garbo bland annat. Intressant att se och lyssna på. Denna mystiska kvinna som verkligen är mystisk fortfarande. 
Även Bryan Adams ställde ut. Många vackra foton. Sedan hade han även fotograferat krigsskadade män. En mycket gripande serie foton. Ändå vackra fastän männen var så skadade. 
Utanför fanns en mysig café del. 
Nick Brandt är en fotograf som ställde ut även förra gången vi var här. Nu hade han en annorlunda utställning. Han hade gjort stora panoramabilder av sina fina djurfoton. Sedan hade han placerat dem i Afrika där det är sådan missär. Väldigt annorlunda bilder men väldigt gripande att se på. Bara jobbet han har lagt ner på det. Ingen photoshop här inte.

Noshörningarna som ser ut som de står rakt i det stora sopberget. Här lever människor och livnär sig på dessa sopor. Väldigt tragiskt.
Mystiska Garbo
Efter lunchen som jag åt på en härlig saluhall på södermalm, var mannen färdig med sitt jobb. Vi tog då Djurgårdsfärjan ut till Djurgården. Sedan gick vi runt hela skansen och där bakom hittade vi Rosendals trädgård. Vilket ställe. Så underbart vackert. Vi gick runt och bara njöt.
Det fanns ett fint växthus.

Man kunde även plocka blommor och betala för vad man plockade. Häftigt!
Lite lådor med prunkande av blommor.
Stack in huvudet i det här mysiga växthuset.
Så fint allt hur de har det i lådor. Lite gammeldags stil.
Inne i butiken var det också fint.
Här kunde man också fika. Så underbart med allt som klängde i taket och längs väggarna.
Här hade man gärna satt sig att fika.
De hade även en butik där de sålde olika marmelader, oljor, kryddor mm. Helt klart ett ställe att besöka om man är på Djurgården. Efter detta traskade vi vidare tillbaka emot stan. Visst blev det ett par mil den här dagen. Men det var det väl värt. Vi fick se mycket.

Nu är det fredag och min sista semesterdag. 

Jag har haft en helt underbar ledighet, så det är helt okej att börja jobba igen på måndag.

Ha en härlig fredag 

Kram Pernilla

8 kommentarer:

 1. Jag har bara varit på fotografiska en gång, men det är verkligen ett ställe jag kan tänka mig att åka tillbaka till.
  Rosendal verkar jättemysigt.
  Hoppas du får en underbar helg och laddar kraft för jobb på måndag.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag du hade! Och perfekt promenadväder :)
  Fotografiska har jag aldrig besökt, men det ska det bli ändring på. Rosendals trädgård har jag däremot besökt flera gånger. Minns att vi satt i fruktträdgården under ett äppelträd och fikade. Mysigt! Absolut en trädgård väl värt ett besök.

  Trevlig kväll och helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Garbo...hon är nog en av de vackraste kvinnor som funnits. Kanske är det just mystiken som bidrar till det. Trots att jag är i Stockholm så har jag inte sett utställningen än. Det måste jag=))

  Så skönt att du är nöjd med din ledighet!
  Fin lördag till dig / Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Åh så mycket fina bilder du visar. Perfekt att sällskapa med mannen och hinna med att se en massa. Jag är också i storstaden nu ;) Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Två favoritställen, fotografiska och Rosendahl!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Oj vad jag längtar till Stockholm när jag ser dina bilder, både Fotografiska och Rosendahl är stora favoriter. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig tripp😊 Har inte varit på något av ställena men de står på tur😊
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
 8. Stockholm är fantastiskt❤️😊!

  SvaraRadera