torsdag 18 augusti 2016

En extra lyxtur till StockholmSemestern är inte riktigt slut än. Har några dagar kvar. Dock skulle fina mannen jobba den här veckan. Han var tvungen att resa till Stockholm för att jobba. Jag tog då chansen att följa med. Jag visste att jag skulle få roa mig själv den ena dagen. Men vi hade eftermiddagarna och kvällarna ihop. En mycket trevlig tur. Jag tog kameran och strosade runt. Vi bodde ute på södermalm. Långt upp på Götgatan. Ett praktiskt ställe att bo på. Man har nära till Gamla stan, slussen och Fotografiska. Passade mig utmärkt.
Jag älskar alla dessa fina gamla hus. De är så vackra.
När jag började min vandring var det knallblå himmel. Det gillar jag skarpt.
Kopparn på kyrktornen passar så bra med en blå himmel.
Samtidigt som jag fotograferade hade jag ett litet öga på alla pokemon som fanns här. Väldigt skoj. Jag var nämligen inte ensam om att jaga pokemon. Här var jag på väg ifrån söder och skulle bege mig ner till Fotografiska. De håller på att bygga om hela slussen. Här fanns förr Katarinahissen och den kända Symbolen som man såg i filmen G. Nu är allt det borta. Men det skyltades bra var man skulle gå. Här ser man en cyklist i bild, men det var egentligen fullt av dem. Härligt att se. Nästan alla har hjälm här uppe.
Jag tog sikte på den här höga Kupolen så visste jag ungefär var jag var. Ett litet äventyr var det allt. Jag har då inte det bästa lokalsinnet men faktiskt klarade jag av att hitta dit jag ville gå.
Jag gick sedan längs med vattnet. Här kunde man se över till andra sidan, Djurgården. 
Tittade jag upp åt höger såg man Mosebacke. Häftigt att husen sticker upp på klipporna. 
Under går det tunnlar. Man kan också traska upp för alla trapporna till Mosebacke.
Som sagt det byggs mycket i Stockholm. Man ser många lyftkranar runt de fina husen. 
Djurgården är så vackert. Nu var jag strax framme vid fotografiska som jag visar mer om i morgon. 

Strax dax för en hundrunda sen ett efterlängtat besök hos frissan

Ha en fin torsdag

Kram Pernilla


5 kommentarer:

 1. Kul att du hade fint väder på din fotopromenad, augusti har annars varit lite si och så här. Söder är så vackert liksom vattnet, jag älskar att promenera där. Men du, själva Katarinahissen är väl kvar eller? Den trodde jag inte skulle rivas. Fast jag har inte passerat på några veckor så jag kan inte säga säkert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går dementera. Katarinahissen ska vara kvar. Fel av mig. Kram Pernilla

   Radera
 2. Spännande med en helt dag för sig själv för att upptäcka Stockholm. Och ingen i släptåg som suckar så fort man vill stanna och fota något spännande motiv ;)

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Låter som en mysig tur och som en fin avslutning på semestern! Stockholm är en väldigt fin stad :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Härligt och smart att hänga på så för en extra semester. Södern är verkligen perfekt och mysigt att bo på och så finns det så mycket att se.

  Kram kajsa

  SvaraRadera