fredag 5 augusti 2016

Saluhallen i Budapest del 4

Saluhallen var bara något vi var tvugna att besöka. Det är en sån härlig känsla när man kommer in i denna stora Saluhall. Här såldes mycket torkad paprika. Ja paprika i alla former. Många olika paprikakryddor. Det var svårt att välja vad man skulle ha med sig hem. 
Massor med olika nötter och härliga vitlöksflätor hängde där.
Det var nog den största Saluhall jag har varit i. Det var många gångar att gå och njuta i.
När vi hade gått hela nedre plan, såg vi att det fanns även en andra våning. Där var det typ en inhemsk marknad med massor av kläder, väskor, krimskrams mm. Spännande att även strosa runt där uppe. Tror vi var på Saluhallen ett par timmar. Väl värt ett besök där om ni skulle vara i Budapest.
När vi kom ut igen tog vi oss vidare till deras stora shoppinggata Vaci Utca. Det fanns många butiker och restauranger där. Det var billigt emot Svenska priser. Men inte så jättemycket att shoppa. Deras mode är inte riktigt som vårt. Men det gjorde inget. Vi fikade desto mer. Hur mysigt som helst. 
På kvällen när även våra män var med oss tog vi en flodtur på Donau. Det var en häftig känsla när allt är upplyst. 
Den här Parlamentsbyggnaden var otroligt vacker på kvällen. 

Fredag och idag ska jag, fina dottern, fina mannen och lilla Tippen ta en tur till Botaniska Trädgården i Lund. Hoppas på en fin fototur. Mannen ska cacha lite. Dottern och jag ska även jaga lite pokemon. Vilken rolig grej. Även jag har tagit mig tid att göra detta. Blir lite härlig gemenskap med barnen. 

Ha en härlig fredag

Kram Pernilla

6 kommentarer:

 1. Halloj!
  Wow vilken saluhall, kan inte vara lätt att välja där
  inte. Återigen fantastiska bilder :O) Njut dagen kram Arja

  SvaraRadera
 2. Oj, vilket ställe! Saluhallar är verkligen trevliga ställen.
  Hoppas ni hittade några pokemon.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 3. Så fint Budapest ser ut att vara! Jättefina bilder :)
  Lycka till med Pokémonjakten!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Wow! Så vackra byggnader! Och fin nattbelysning! Blev det några inköp, då?

  SvaraRadera
 5. Nu har jag följt din resa i inläggen! Så vackert! Det är nog 25 år sen jag var i Budapest men jag minns att staden var vacker och maten VÄLDIGT god...
  Saluhallar kan man inte få nog av!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Budapest saluhall är helt fantastisk. När vi var där så ville vi nästa bara gå hem och laga mat med goda råvaror från där...fast det är ju svårt när man bor på hotell. En liten bit bort på en bakgata finns ett ställe dit ungrarna går på lunchen och dansar tango mellan borden...synd ni missade detta ställe, helt kalrt annorlunda.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera