onsdag 3 augusti 2016

Ännu mer Budapest del 3När vi hade varit på hjältarnas torg gick vi vidare över en vacker bro till en park med vacker miljö. Till höger när man kom över bron låg slottet Vajdahunyad. Slottet var byggt så man skulle kunna se utvecklingen i ungersk arkitektur. Därav blev slottet gjort i över 20 olika kända ungerska byggnader. Man fick gå in i en och kika på utsikten över hela området. 

Bara när man gick över bron kändes det som att komma in i en annan tid. 
Här går vi över bron.
Nu är vi uppe i den del av slottet där man fick en fin utsikt. I det slottet var det även ett jordbruksmuseum. Siffrorna på marken är gjort av blommor i en rabatt. Så vackert gjort.
När vi kom upp i det här tornet, vi kikade ifrån, kändes det som att man var i en saga. Fängslad i ett torn och bara kunde se ut på allt vackert. Dock fick vi inte veta så mycket av vår guide som mest berättade lite snabbt om de olika arkitekturerna på slottet. Sedan fick vi fota lite sedan var turen klar. Vi skrattade lite åt turen eftersom den gav oss inte så jättemycket. Vi fick i alla fall njuta av utsikten.
Det vi fick veta var i alla fall att det aldrig har bott någon på slottet. Märkligt när det är på så stor yta. Dock såg vi när vi kom ner att det förbereddes bröllop i en av salarna. Det är nog en häftig känsla att få gifta sig på detta slottet. 

Vi tog bussen vidare till en av de högsta utkikspunkterna. Gellért höjden. En fantastisk känsla att stå där och se ut över hela Budapest. 
Man kan här se hur packat alla hus är nere i centrum. Vi gick sedan runt på höjden och kunde se både den äldre och nya delen av Budapest.
På Gellért höjden stod den här statyn som man kunde se enda nere i från hamnen också. 
Jag zoomade in från höjden ner till saluhallen som vi skulle besöka nästa dag. 

Mer om det en annan dag

Nu är det en hundrunda på gång och sedan lite träning innan jag kan njuta i trädgården. En dag i helt min anda

Ha en fin dag 

Kram Pernilla

4 kommentarer:

 1. Vad kul med så många foton för det här är en stad som jag är nyfiken på. Tror du det funkar med ett höstbesök eller är staden finare på sommaren?

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Wow vilken utsikt och fina bilder från
  höga höjder!
  Kram Arja

  SvaraRadera
 3. Vilka vyer! Budapest lockar verkligen, men först Prag nästa vecka:).

  SvaraRadera
 4. Så många fina bilder!!
  Kan tänka mig att det är många intryck att smälta.
  Märklig guide dock! Dom brukar ju aldrig vilja sluta prata i vanliga fall=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera