lördag 1 juli 2017

Redan 1 JuliSom tiden rusar förbi. Redan 1 Juli. Men vart tog sommaren vägen. Nu har det varit kallt och ruggigt sedan midsommar. Det blir att man fixar inne i stället för ute. Den här blomman följde med hem ifrån Köpenhamn. Vi var där med min fina bror och svägerska på midsommarafton. En mycket trevlig dag hade vi där. Vädret var helt ok. Vi kunde sitta ute och njuta vår lunch. Ett besök i botaniska trädgården blev det också. Där är så mycket fint. Visar mer en annan dag.
Jag är inte helt överens med mitt makroobjektiv längre. Vet inte om det är jag som är mer skakig på hand eller om objektivet helt enkelt har gjort sitt. Kanske någon som har något tips på vad man ska göra med det. 
Jag gillar ju som sagt att fota nära. Vill att bilderna ändå ska bli skarpa i en punkt. 
Här blev det ändå någorlunda skarpt. Fast är ändå inte riktigt nöjd med skärpan. 
Skärpan blir inte heller riktigt i mitten när jag tar fotot. Lite konstigt är det. Jag har även ett 300 objektiv. Det funkar bra, så jag tror inte det är själva kamerahuset. 
Idag är det lördag och vi ska ha goda vänner hos oss i kväll. Ska bli trevligt. Så nu är det dax för hundrunda, löpning sedan förberedelse av efterrätt. 

Ha en fin lördag

Kram Pernilla

3 kommentarer:

 1. Låter som ni har sämre väder nere hos er. Här har det kanske inte vart klarblå alla dagar men jag är absolut nöjd med vädret under mina två veckor semester,
  och än finns det ju chans till sommar och värme...
  Värmen kommer säkert till din semester :) Om en vecka, va?

  Ha en fin lördag!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Angående macroskärpan.. kolla om du råkat ändra mätpunkterna. Om du inte använder stativ är det värt att pröva.
  Riktig favoritplanta. Blev så ledsen när den tappade bladen i vintras, men nu är den lika fin igen.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Gå till en fotoaffär när du kan! De kan kolla inställningarna och göra en snabb analys. Men dina bilder är jättefina! Fantastiskt cool krukväxt!

  SvaraRadera