torsdag 1 juni 2017

En sentimental avtackningI går hade vi sommarfest med våra barn och föräldrar på jobb. Först uppträdde alla barn med lite sånger. Vår grupp är då så stora att de ska börja förskoleklass till hösten. Vi hade gjort om texten till "Jag är en astronaut". Barnen var duktiga på att sjunga den. Enda var att det blåste mycket så vi fick sjunga väldigt högt för att alla föräldrar skulle höra. Efter sång var det dax för barnen att få sina pärmar med all deras utveckling under fem år. De fick även vars en bok som minne ifrån oss.
Det var stort att komma fram och få detta och stå i centrum inför en stor publik.
Vi avslutade med att sjunga Idas sommarvisa. Sedan var det dax för alla våra fina föräldrar att ta ton. De hade gjort en fin sång som handlade om mig och min kollega och hela vår förskola. Känns härligt i hjärtat att alla föräldrar ställer upp och sjunger. En och annan tår trillade när man tänker på att snart är det slut. Våra små trollungar är flygfärdiga och ska börja skolan. Vi har snart lånat dem färdigt.
Även om det var kallt stannade föräldrarna och hade picknick med sina barn. 
Vi fick den här fina blomman som är på bilderna plus att kunna shoppa lite växter på en trevlig plantskola.
Underbar färg på dessa små söta minipetunior. 
Torsdag och jobb igen. Tur att vi får ha barnen några veckor till innan det blir semestrar och att barnen då sluter hos oss. Ny månad redan 1 juni. Känns konstigt nu är vi verkligen på väg in i sommarmånaderna.

Ha en fin dag 

Kram Pernilla

6 kommentarer:

 1. Jag blir rörd och får gåshud. Minns alla avslut och farväl av alla lärare och kamrater genom åren, både mina egna och barnens.
  Ni har en stor och viktig roll i barnens uppväxt.
  Då får ni nya trollungar att ta er ann och lära känna i höst då?
  Nej, det är inte långt kvar till semestern nu. Känns rätt skönt att den är inom räckhåll.

  Ha en fin dag! Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så fint och idylliskt. Blir alldeles rörd.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Så vackert,blir rörd & berörd ❤️ ...
  Önskar dig en underbar dag!

  /Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, jag minns de där avslutningarna med vemod och värme. Hur de fantastiska pedagogerna ledde mina barn från småbarnsår till skolstart, med engagemang och entusiasm. Saknar dem! Saknar förskolan, skolan blir ju aldrig samma träffpunkt.

  SvaraRadera
 5. Nämen så fint! Vilket makalöst härligt inlägg...
  Ha en fin måndag :)
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera