onsdag 26 april 2017

Trots kylan spirar det i trädgårdenEtt av våra olivträd såg inte så glad ut när vi skulle flytta ut det. Det var klistrigt på bladen och svart som mögel på bladen. Jag gogglade det och såg att det kunde vara en typ av sköldlöss. Visst hittade jag svarta sköldar på skaften till bladen. Det var bara att skrapa bort alla sköldar och spruta trädet med lusmedel. Jag kände att det här trädet kan inte få bo i växthuset. Det fick flytta ut i en av våra betongkrukor som stod tom. Här står den nu ute i våren. Dock med mycket kyla. Inbillar mig att det är bra emot lössen. Olivträdet verkar i alla fall överleva. Glad blir jag då. 
Magnolian blommar redan. Dock är den inte riktigt lika fin som på bilden. Det blev rejäl frost och blommorna skadades en del. Tror de ändå kan blomma fint framöver. Annars är det inte så mycket som har kommit igång i trädgårdslandet. Det är mysigt att ta sig en tur och kika runt på vad som börjar vakna igen.
Kaprifolen har fått alla sina blad redan. Det blir grönt rätt snabbt. 
Utemöblerna har kommit ut på plats. Vi har tyvärr inte haft så varmt att vi kunnat sitta där än. Men att se dem på plats känns väldigt bra det med. 
Stenfåglarna i rabatten kikar fram. De bor ute hela vintern. Lavendeln börjar bli riktigt grön.
Den runda uteplatsen är redo för att sitta och njuta på. Fina mannen har tvättat det rent från allt grönt som samlats på vintern. Jag bara njuter av allt fint i trädgården. Dock är värmen långt borta än så länge. Fast hoppas det snart vänder så vi kan njuta även av värmen och solen. 

Onsdag och lillördag 

Idag ska vi först på utflykt med jobb. En god matsäck har packats och det bär i väg till fina Vattenmöllan i Genarp. 

Efter jobb är det dax för ett besök hos frissan. Det är efterlängtat.

Ha en härlig onsdag

Kram Pernilla

2 kommentarer:

 1. Så fint du har det i din trädgård!
  Visst längtar man efter sol och värme!!

  Ha en fin dag!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så mysigt och fint du har det trots kylan, fantastisk magnolia. så stora ser man knappast här.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera