söndag 30 april 2017

Så härligt när det blommarDe första backsipporna har börjat blomma. Det är så härligt när det börjar komma lite färg i rabatterna. 
De vita pärlhyacinterna som jag älskar att köpa hem på senvintern har jag grävt ner i rabatten. Det har tagit något år men nu har det blivit en stor liten rugge med vita blommor. 
Dagliljornas blad har växt sig långa och ståtliga. Från en vissen rugge kommer detta vackra bladverk.
Runt plommonträdet så har jag planterat ner pärlhyacinter i många år. Det är vackert att kika på innan trädet börjar blomma och strålar för sig själv. 
Även i krukorna har blommorna vaknat. Klövern trodde jag knappt skulle komma igen. Såg så vissen ut. Men nu är den hur pigg och glad som helst. 

Valborg idag och det jobbas hemma med att renovera vår hall. Spackel, slipning och tapetsering står på schemat i dag. 

Önskar alla en fin Valborg

Kram Pernilla

4 kommentarer:

 1. Otroligt sött med pärlhyacinter runt trädet. Pärlhyacinterna en verklig lökfavorit. Fördelen med denna kalla vår är i alla fall att man hinner njuta ordentligt av allt som kommer.
  Första bilden vill jag ha till Balkansippor, härliga!

  Du undrade över temperaturen i växthuset.
  Tyvärr valde jag inte isolerglas för jag hade svårt att få tag i information om de olika glassorterna. Säljaren verkade inte så kunnig heller. Däremot har jag vedeldad golvvärme och fläkt med termostat. Kan hända temperaturen gått neråt 10 grader nån natt eftersom det inte är helt lätt att ställa in fläkten, men på det stora hela runt 15 grader. Det behövs alltså inte många strålar för att tempen ska stiga i växthuset, betongplattan och hinkar med vatten värms upp och ackumulerar. Fläkten har inte gått särskilt mycket.
  Ha en fin Valborg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt sött & ljuvligt ❤️ ...
  Ha en underbar dag!

  /Kram

  SvaraRadera
 3. Älskar den här tiden på året, när allt börjar slå ut och det inte är för varmt. Bara att njuta av nuet och ta vara på det. Stor varm kram TIna

  SvaraRadera
 4. Så himla fint! Nu fick jag lite tips...tusen tack :)
  Önskar dig bästa helgen!
  Kram Titti

  SvaraRadera