onsdag 5 april 2017

Lite lövkrattning i trädgårdenSå är det redan onsdag. I måndags var jag laddad för att kratta bambulöv ur gräsmattan. Solen sken och jag ville bara ut i trädgården när jag kom hem. Dock gick luften ur mig när jag ser grannens dotters fyra terrierhundar i deras trädgård. Då är det inte lönt att gå ut. Sätter jag eller min vovve ut våra tassar är kriget igång. Deras hundar skäller som galningar. Jag kan ju säga att vår hund blir tokig hon med. Fyra hundar är inte att leka med. Så jag kopplar min hund och sätter oss så långt bort i vår trädgård det bara går. Inte så lätt men där sitter jag och bara blir så ledsen. Varför ska vi ha sådana grannar det inte går att vara nära ens. Vi har två hundar emot andra hållet. Där är det inga problem. Jag vet ärligt talat inte längre hur jag ska lösa problemet. Jag vill ju kunna vara ute i min egen trädgård med min hund. Funderar mycket på om jag ska ringa kommunen och fråga hur man gör i ett sådant här fall. Jag kan ju inte flytta hela min tomt och mitt hus någon annanstans. Känns som vi bor i ett fängelse emellanåt. Är det någon som har något tips?

Kan också meddela att grannarna inte är speciellt medgörliga att resonera med. 
Jag får försöka njuta av de små blommorna som har kommit upp i alla fall. Här julrosorna som trivs bättre och bättre. 
Redan onsdag och idag hade jag träff med min fina dotter. Vi hade bokat tid hos optikern samtidigt. Jag behövde nya glasögon. Blev glad eftersom min syn fortfarande är stabil. Dock är det progressiva glas som gäller. Men med fyra år gamla glasögon fick det ändå bli ett par nya glasögon. Dottern kände själv att hon såg sämre på långt håll. Vilket stämde. Dock var hon i gråzonen för om hon behövde glasögon. Hon valde i alla fall glasögon. Känns bra om hon behöver det. Nu får vi bara vänta lite på våra nya glasögon. 

Ha en fin lillördag

Kram Pernilla

2 kommentarer:

 1. Låter inget kul med problem med grannar och deras hundar :(
  Tyvärr har jag inget bra råd att komma med. Själva är vi förskonade från grannproblem då vi bor som vi bor utan grannar direkt in på knuten men jag tycker absolut du ska vända dig till någon om råd vad som egentligen gäller när det uppstår problem grannar emellan och få tips och råd vad man kan göra. Inte bara vara tyst och lida av att du och Tippen inte kan röra er fritt i er egen trädgård. Hoppas ni kommer fram till någon klok lösning.
  Jag behöver också besöka en optiker då jag börjar märka av att synen inte är som den borde. Antagligen beror det på att ögonen är inställda på "skärmavstånd" när jag jobbar för när jag efter jobbet ska titta på långt håll är det suddigt och det tar lite tid innan ögonen har ställt om sig. Ålderstecken eller arbetsskada? Får nog som sagt ta och fråga en optiker om det.

  Ha en fin torsdag!
  Kram Bigitta

  SvaraRadera
 2. När jag skilde mig och flyttade, lämnade jag inte bara mitt hus, utan också grannens tre taxar. De förpestade livet för oss i många år, skällde så fort de såg oss på tomten. När vi påtalade problemet för grannarna fick vi höra att de "aldrig skällde oprovocerat, det måste vara era katter som retar dem". Säkert sant många gånger, men lika ofta skällde de hysterisk utan några katter att skylla på. Svårt att lösa, men jag förstår hur du känner!
  Vilka härliga vårbilder, Sverige är fantastiskt!

  SvaraRadera