Vi har ett Bornholms fikonträd. Det kom en det fikon i år. Dock flyttade jag ut det så några fikon föll av. Sedan fick vi flytta in det i uterummet igen. Allt för att de skulle stå skyddat så inte fler fikon föll ner. Det blev kvar fyra fikon som nu har mognat färdigt.
Kände att jag ville göra något med dem. Fikonmarmelad är gott. Enda var att det var lite lite fikon. Då kom jag på hallonen. De har vi många av. Så det blev till att plocka lite hallon.
Jag plockade så att det tillsammans vägde ett kilo. Till det hade jag syltsocker. I en kastrull rörde jag samman ett kilo bär och ett halvt kilo syltsocker. Visst kanske hallonen tog över lite med man smakar ändå lite av fikonen. Det blev en bra blandning.
Detta räckte till en liten burk och en burk till. Ca 4 dl marmelad blev det. Detta får testas till pannkakor eller en god hembakad bulle. Så nu kan semestern njutas av god marmelad.
Fast först är det en jobbvecka kvar.
Så nu sparkar vi igång en sista jobbvecka på ett tag
Ha en fin dag
Kram Pernilla
Vad gott med egen fikonmarmelad!
SvaraRaderaHär startas semesterlunken idag :)
Ha det gott! Kram Birgitta
Halloj!
SvaraRaderaå`vad gott med egen marmelad!
Min första semesterdag idag, så rackans skönt.
Men en jobb vecka brukar gå rätt fort, så håll ut!
Kram Arja
Både fikon och hallon är favoriter här!
SvaraRaderaVilken härlig mix=))
Kramen Hannis
Så gott med en alldeles egen marmelad!
SvaraRaderaKram Maria
Vilken spännande blandning! Och hemmagjort är alltid godast, eller hur:)?!
SvaraRadera