söndag 15 maj 2016

Fotoutställning på DunkersFörra helgen var vi på fotoutställning på Dunkers i Helsingborg. Det var en trevlig utflykt. Vi Jag, mannen, brorsan och svägerskan åkte dit. Det var en utställning om fotografen Vivian Maier.
Efter hennes död hittades 120 000 foton i hennes lägenhet som hon hade tagit. Ingen visste om detta. Hon var en så kallad streetfotografer. När hon fotograferade sig själv var det gärna igenom ett skyltfönster eller som här i en spegel av något slag.
Det var ganska mörkt inne i utställningslokalen. Men väldigt intressant.
Jag fastnade för hennes foton av vanliga människor som bara tittar upp.
Här två små söta barn som säkert sitter och väntar på att få åka iväg med bilen.
Det här fotot gillade jag skarpt. Det är något i barnets blick som jag fastnade för.
Utanför utställningen hade man på Dunkers hängt dessa ansikten. De hängde på en transparent duk av något slag. Det var häftigt för man såg igenom den ut på gatan. Här står vi på andra våningen. Var tvungen att se hur det tog sig på bild. Det skarpaste huvudet är på en duk och de andra är på en bakom. Ser ni husen utan för på andra sidan gatan? 

Efter hennes utställning kikade vi in hos Sven Nordqvist. Men det visar jag imorgon. 

Nu ska jag först träna lite. Får se hur det går. Har fortfarande känningar i min ischias. Sedan ska det göras Hallonsemifreddo till studenten. Det är bra när man kan förbereda innan.

Ha en fin söndag

Kram Pernilla

1 kommentar:

  1. Tack för tipset, bor ju inte så långt från Helsingborg och den här utställningen vill jag verkligen se. Ha en toppendag. Kramisar Tina

    SvaraRadera