måndag 25 augusti 2014

Mini semester på Ven


 Får berätta vad det var vi skulle göra som var lite spännande. Vi hade bokat en övernattning på Backafall med våra goda vänner som även är våra grannar. Vi har varit grannar ända sedan 1998. Vi träffas och äter middag ihop. Ibland är det långt mellan gångerna. Fast när vi ses har vi alltid väldigt trevligt. Som min grannfru säger vi blir aldrig färdigpratade. Så är det verkligen. Det är så skoj. Så i lördags tog vi färjan över tillVenVi hade tur med vädret. Det blåste lite, fast det var uppehåll vilket vara huvudsaken.
Vi hyrde vars en cykel och begav oss iväg. Vi cyklade en bit och då var det dax för lite fika. Ett ställe som erbjöd nybakat. När vi fick våra bullar och kakor var de varma. De kom direkt ur ugnen. Häftigt.


Vi såg en liten farm med får. Här gjorde de getost. Den här söta geten var inne i en stock.
Vi cyklade runt och tittade på allt. När vi kom ner till havet hittade vi en plats där det var alldeles vindstilla. Vi hade lite picknick med lite vin. Väldigt trevligt.
Här har det varit en gammal brygga. Fast nu ser det häftigare ut när bräderna har slitits av havet och ser väderbitna ut.
Vi cyklade vidare ner i hamnen. Här stod fiskebodarna på rad. Vi hittade en fin restaurang där vi kunde äta lunch. När vi satt där inne och åt öppnade himlen sig. Det gjorde inte så mycket. När vi var färdiga hade det blivit sol igen och vi kunde cykla vidare.
Imorgon berättar jag mer vad vi gjorde på vår spännande tur.

Ha en fin start på veckan

Kram Pernilla

7 kommentarer:

 1. Så många gånger vi har pratat om att vi ska åka till Ven, men det har inte blivit av. Nu när jag sett dina bilder blir jag ännu mera sugen!
  Det ser ju så fint ut!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. vilken mysig tur... ven som är så fint!
  Härlig måndag till dej!

  SvaraRadera
 3. Å vad mysigt! Jag har aldrig varit på Ven men har hört att det ska vara fint. Jag får planera in en tur dit framöver.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 4. Å så fantastiskt vackert. Vilken härlig helg ni verkar ha haft.
  Fin start på dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 5. Men hur härligt som helst!!
  Mysigt att sticka iväg med goda vänner.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Älskar Ven! Så härligt att göra som ni gjorde, bara cykla runt och mysa. Ta dagen som den kommer. Och ännu mysigare med goda vänner!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Mysiga ven. Ett tag sen jag var där, men det gör jag gärna om,
  Anette

  SvaraRadera