fredag 27 juni 2014

Maränger



 När fina dottern gjorde vaniljkräm till vår jordgubbstårta blev det en massa äggvitor över. De sparade hon och gjorde maränger på. Små söta marängtoppar.




Hon gräddade de i 100 grader i minst en och en halv timme. Det är svårt att få dem att stelna.  En plåt blev väldigt fina och krispiga.




Den kvällen blev det glass, maränger och chokladsås. Mums!

Ha en fin fredag 

Kram Pernilla

8 kommentarer:

  1. Hur gott som helst!
    Tänk att maränger lyckas jag aldrig med, dom flyter alltid ut...
    Vispar för dåligt kanske=))
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Hm, nu kanske det ska fungera att kommentera (har försökt tre gånger tidigare, men blir "utslängd").
    Gott med maränger:) Kanske någon droppe ättika, det står i ett av mina recept och smeten blir väldigt seg och flyter inte så lätt ut.

    Ha en fin helg!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
  3. Mmm... gott med maränger. Härligt, fluffiga ser de ut på bilderna!

    SvaraRadera
  4. jag blandade ihop med choklad en gång, de åkte direkt i soporna ;-)
    Gott med glass och maränger

    önskar dig en trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Men mums för maränger, så gott.

    vackra bilder bjuder du på som vanligt
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  6. Wow, vilka fina maränger! Ser riktigt proffsiga ut! Och det är ju så gott.....jag gillar när de är lite sega faktiskt... :)
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  7. Halloj!
    Maränger så gott, själv köpte jag med mig ett paket från ICA, mini maränger :O
    Skall nog prova att göra egna också när jag såg dina!
    Ha d gott kram Arja

    SvaraRadera
  8. Det är så gott med egengjorda maränger. Dom är lite segare och smakar mmm..
    Kram Anita

    SvaraRadera