Nu var det dax att göra årets plommonmarmelad. Vi har ett mycket gammalt plommonträd med victoriaplommon. De mognar ganska sent. Fast det gör inget eftersom man då hinner med att göra sin marmelad. Två kilo urkärnade plommon, ett kilo syltsocker. Först mixar jag plommonen i en matberedare. Sedan kokar man upp alltihopa i ca tio minuter.
Jag använder glasburkar med tätslutande lock. Perfekta till detta.
Så här röd och fin blev marmeladen.
Nu ska marmeladen stå och svalna lite innan man kan provsmaka den.
Ha en fin onsdag
Kram Pernilla
Så gott!
SvaraRaderaJag började tänka på te och varma scones med marmelad!
Kram Hannis
Men vad gott det ser ut! Härligt med eget plommonträd!
SvaraRaderaHa en fin onsdag!
Kram viktoria
Plommonmarmelad är ju bara så gott! Jag brukar lägga i grovhackade valnötter och
SvaraRaderadå blir den underbart god på ostbrickan! Tyvärr har grannens plommonträd fått någon
sjukdom och själv har jag inget eget, så i år blir det att gå till torget!
Ha det gott!
Kram
M.E
Å vad gott, jag måste verkligen bli bättra att sylta och marmelada mera det är ju så gott! Ha det bra Karin
SvaraRadera