onsdag 8 februari 2017

Murakot cave ett äventyr
En av dagarna i Thailand åkte vi på en utflykt. Den kallades Four iland tour. Vi besökte fyra öar på en dag. Den första ön stannade vi bara till vid en klippa. Där fick man hoppa i och snorkla om man ville. Jag stannade på båten där. 
Det enda som fanns vid den här klippan var det här bygget som var fäst i klippan.
Sedan åkte vi vidare till The Murakot cave eller även kallad Emerald cave. Den kallas så eftersom pirater använde grottan till att gömma skatter i. 
Vi simmade från båten in i den svarta grottan. Vi simmade 80 meter i mörker. Det var en prestation att göra detta. Jag var rätt skakig hela simturen. Väl inne i grottan var det värt det. Man kom till en strand. När man tittade sig omkring var det som om man var i en vulkan. Man såg berg runt om sig som steg upp emot himlen. En mäktig syn. Berget var fyllt med växter. Så häftigt. 
Tänk att växterna klarar sig här inne. Ser ut som en typ av monsteraväxt, fast det är en annan liknande växt.
Här kan man se där vi sedan skulle simma in för att komma ut i friheten igen. Det var lite läskigt när vi simmade in. Helt plötsligt blev det helt svart trots att vi hade guider som simmade med, med ficklampor. Då mötte vi en massa japaner i vattnet. Vi krockade nästan med dem. Det berodde på att vi simmade på fel sida. Det var ju vänstertrafik och vi simmade till höger. Tokigt rent. Så när vi simmade ut igen simmade vi på rätt sida.
Här ser ni hur stolt jag var att ha kommit in i grottan.
Här stod en skylt om just den här grottan.
Dax att ta sig ut igen. Bara att bita ihop och simma på. Det här måste jag klara. Väl ute igen åkte vi vidare till en ö som vi stannade till på.

Mer om det i nästa inlägg. 

Ha en fin lillördag

Kram Pernilla

3 kommentarer:

 1. Klart ni stötte på japaner i grottan. De tycks ju finnas överallt ;)
  Modig du var! Häftigt äventyr!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Måste varit obehagligt att simma där inne men väldigt vackra bilder. Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Vilket äventyr! Väldigt vacker miljö.
  Kram Maria

  SvaraRadera