onsdag 7 september 2016

Alunrot som blommar


Alunroten i sin vinröda färg. En färgklick i rabatten.
Så visst är hösten på intågande. Trots att det varit fina varma dagar. Men man ser det på växterna att hösten är på väg. Jag gillar hösten när den är så fin som nu. Nästan sommar men ändå inte tokvarmt. De röda skiftningarna i bladen som blir ännu starkare nu. 
Alunroten har de här skira små rosa blommorna. De gillas. 

Onsdag och först en jobbdag. Det är skoj på jobb vi har startat höstens tema Vilda djur. Vi pratar och tar reda på om vad de äter, vem som är dess fiende osv. Sedan målar vi djuren i naturlig storlek. Barnen röstade fram att vi skulle börja göra en zebra. Den har vi gjort och nu ska vi idag börja göra en stor giftspindel. Vi hittade en som är 25 cm lång. Hu den vill man inte träffa på riktigt. 

På kvällen är det sedan träningssax. Sedan blir det en lugn kväll.
Det kan behövas emellanåt. 

Ha en fin onsdag

Kram Pernilla

4 kommentarer:

 1. Vackra blommor. Svårt nu tycker jag om sommarblommorna ska vara kvar eller slängas för att få plats till höstblommor istället? Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Waooo så fantastiskt vackert ....
  /Kram

  SvaraRadera
 3. Det är ljuvligt nu! Så här vill jag ha det=))
  Vilket roligt tema med barnen, kan tänka mig att det är populärt!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Hejsan,
  Mitt namn är Karin Olsson. Jag vill tipsa er om Urban & I som är en tjänst för dig som är bloggare och som vill tjäna pengar på din blogg. Genom att använda vår tjänst får du inspiration till nya inlägg samtidigt som du gör din blogg mer attraktiv för dina läsare. Maila mig på karin.olsson@urbanandi.se så kan jag skicka mer information alt gå in på urbanandi.se direkt och bli medlem idag.
  Är du redan medlem? Då får du gärna tipsa dina bloggvänner om oss.
  Åldersgräns 16 år.
  Mvh, Karin

  SvaraRadera