tisdag 7 juni 2016

Pionerna börjar blommaDen här ljusrosa pionen har vi haft sedan vi flyttade in i huset 1998. Då stod den där och blommade redan då. Jag har inte vågat flytta den här skönheten. Vet att om de flyttas tar det många år tills de blommar igen. Fick en av svärmor från deras koloni. Den blommar inte än och det är ca 3 år sedan vi fick den. 
 Den här ljusrosa färgen som nästan blir vit när de är riktigt i full blom är så fin. 
Inte helt fel att himlen var klarblå i bakgrunden. Hoppas vi får fler så här fina dagar som vi har haft den här helgen.
Såklart en knopp som är sprickfärdig måste vara med.

Tisdag och ledigheten är över. Fast det är bara fyra dagar den här veckan. Studenter ska firas. Så det är en ljus vecka.

Ha en fin start på veckan

Kram Pernilla

1 kommentar:

  1. En riktig snygging!
    Nej, det där med att de är svåra att flytta är bara en myt. Jag har planterat 18 stycken de senaste åren och flertalet har blommat redan första året, resten andra. Enklast är att dela och gräva upp på våren precis när de börjar komma upp. Plantera inte djupare än 3-5 cm under jordytan. Det är där de flesta problemen uppstår, att man sätter för djupt. Är jag på riktigt gott humör får de lite sandblandad lera att växa i annars går det bra ändå. Vattna regelbundet tills de är igång, gärna en rejäl rotblöta då och då emellanåt. Gödsla med benmjöl på våren.
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera