lördag 27 juni 2015

En mardröm som slutade med hjälmköpI tisdags när jag var på väg hem i från träningen körde jag lite tävling med min son. Helt plötsligt bara händer det. En hare springer ut från sidan. Jag hinner tänka är det en katt. Sedan far haren rakt in  i min cykel. Den far igenom vid framhjulet och jag faller med min cykel. Allt händer så snabbt. När jag reser mig ser jag haren som försöker fly men har brutit båda bakbenen. Så han kommer inte så långt. Jag blir helt ledsen och ropar på min man som kommer längre bak. Han försöker lugna mig och vi ringer polisen för att se om någon kunde komma och skona den skadade haren som led massor. 
Polisen körde inte på sådant. Men kommunens jägare skulle ringa upp oss. Vi började fundera om någon kunde hjälpa oss. Vi kom på en som bodde längre bort och var jägare. Han var hemma och kom och hjälpte oss med haren. Så haren slapp lida mer. Lite lustigt i det hela var att han la haren på sin pakethållare och cyklade hem. Vi fick ta oss hem med en trasig cykel och jag hade lite sår här och där. Tur i det hela att jag inte bröt benen eller slog  huvudet. 
Det lustiga var att jag kände inte det onda på mig själv förrän senare. Chocken gjorde att jag inte kände något. Vår fina granne som är sjuksköterska kom in och plåstrade om mig. Så gulligt av henne.
Men kontentan av det hela blev att jag gick och köpte en hjälm. Så nu får man se lite töntig ut när man cyklar. Bara man inte skadar sig.

Ha en fin lördag

Kram Pernilla

6 kommentarer:

 1. Där får man ta till det slitna uttrycket "tur i oturen"! Det kunde gått riktigt illa!
  Jag äger två cykelhjälmar efter att en vän till en vän cyklade omkull och slog huvudet i trottoarkanten och fick en hjärnskada! Hon har aldrig kunnat återgå till ett normalt liv och den händelsen gjorde intryck på mig.
  Av någon konstig anledning så har cykelhjälmen inte kommit på mitt huvud i Trelleborg! Ute på landet använder jag den alltid. Här ska bli skärpning!
  Hoppas du inte har för ont, utan det här bara blev en cykelhjälmsläxa!
  Fin lördag till dig.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. Men herregud! Vilken tur att det ändå gick bra. Och att ni såg till att haren fick hjälp att inte lida mera.

  Du är då väldigt fin i din hjälm!
  Och nu påminde du mig om hur viktigt det är, att ha just en hjälm.
  Sånt är jag slarvig med.
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Ojdå, vilken tur att allt gick bra!
  Och klart bättre med en hjälm på huvudet än att skada sej!
  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 4. Hellre töntig än skallskadad! Vilken tur i oturen ändå!
  /Anna
  Http://www.annapannapuff.se

  SvaraRadera
 5. Hjälp... Det kunde slutat illa, förstår
  Att chocken kom sen! Jag har ingen hjälm, fy på mig :-(
  Ha en fortsatt fin lördag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Men usch så hemskt. Vilken tur att det gick så bra som det gjorde.
  Jag har ingen förståelse för de som cyklar utan hjälm, vi må få se töntiga ut men den där hjälmen räddar liv. Själv äger jag ingen cykel men när jag köper mig en så är hjälmen en självklarhet. Inte för att jag inte tror att jag är en fantastiskt försiktig cyklist utan för att jag litar inte på att alla som kör är fantastiska förare. Sen litar jag inte heller på att djuren är så smarta så att de håller sig ur vägen ;) Så hejja dig som köpte dig en hjälm, det tyckte jag var ett mycket smart beslut. Du måste vara rädd om dig.

  Kram
  Annie

  SvaraRadera