onsdag 13 maj 2015

Funderingar kring TippenFör tillfället är det mycket funderingar kring vår lilla vovve. Hon får medicin emot ångest och fobi. Hennes ångest är då raketer som har accelererat till åska som sedan har utökats till hårt regn. Nu har vi ätit medicin i några månader och tränat en skiva där vi spelar upp åska, raketer och hårt regn. 
Jag trodde inte att det skulle hjälpa från början. Men nu har vi tränat i tio minuter varje dag i typ två månader. Vet fortfarande inte riktigt om det har gjort verkan fullt ut. Men i helgen var det någon som smällde en raket och Tippen låg bara kvar som om inget hade hänt. 
En natt började det regna intensivt, Det hörs mycket och då ville hon ut ur vårt sovrum. Jag tänkte nu är det kört. Men hon sprang bara in på sonens rum och sov vidare där. 
 Jag vågar inte tro på det riktigt än. Fast en förändring har ju faktiskt hänt. Hoppas hoppas att det är så. Jag fortsätter min dagliga träning som nu känns meningsfull. Håller alla tummar och tår att det ska hjälpa oss.

Onsdag och lillördag. Härligt!

Ha en fin dag 

Kram Pernilla

4 kommentarer:

 1. Men söta lilla Tippen. Jag håller också alla tummar och tår för att det ska hjälpa. Stackars lilla vovve.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Åh, lilla Tippen, hoppas verkligen att det hjälper! Stackars liten, att vara så rädd och inte kan de berätta heller. Vi, som är eller någon gång varit hussar och mattar, vill ju att våra små familjemedlemmar ska ha det så bra som det bara går. Önskar er stort lycka till! Har aldrig själv haft en skotträdd hund, men flera av våra kompisar har haft och det är verkligen mycket jobb och extra bekymmer för att underlätta för vovvarna ska må bra.

  Kramar till er alla!
  Ha en fin lillördag:)
  Suz

  SvaraRadera
 3. Fina Tippen!
  Det låter fantastiskt bra!
  Håller tummarna för att det fortsätter så nu.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Men söta lilla. Det är inte lätt med allt som låter och är skrämmande för en liten hund. Fantastiskt att det funkar, här håller vi tassar och tummar att det fortsätter så.
  Fin helg till dig!
  Kramen Pia

  SvaraRadera