tisdag 13 januari 2015

Äpplekaka



En enkel och smaskig äpplepaj. Den bakade jag och fina dottern. Den njöts med lite glass till.





Här är receptet.

1 ägg, 2 dl strösocker, 1 tsk vatten, 100 gram smält smör, 2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk bakpulver, 3 st äpplen, 1 tsk kanel 1 msk muscovadsocker.  Hade bara strösocker. Det gick lika bra.

1: Vispa ägg, socker och vatten. Rör ner det smälta smöret.

2: Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten.

3: Häll smeten i en smord pajform.

4: Skär äpplena i skivor och fördela de över smeten. Strö över kanel och socker.

5: Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 25-30 minuter. 

Serveringsförslag: Vaniljvisp eller vaniljglass.

Ha en fin Tisdag 

Kram Pernilla

6 kommentarer:

  1. Å det lät gott! Och smidigt också ;-) Bilderna är så härliga att det vattnas i munnen, men det får nog bli frukost först.
    Ha en fin dag!
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Ser onekligen gott ut.
    Fin dag önskar jag dig
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  3. Så gott. Paj är en populär efterrätt här hemma. Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Jösses så du frestar… nu bara måste jag göra en äppelpaj idag!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  5. Å så gott! Äppelpaj var länge sedan vi hade. Får nog bli det någon dag framöver.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  6. Så himla gott!! Nu blev jag sugen=)) Kram Hannis

    SvaraRadera