lördag 22 november 2014

KranspysselI torsdags var vi några på jobb som träffades och gjorde lite pyssel. Vi fikade lite och drack årets första glögg, mums. Jag hade valt att göra en krans som jag kunde ha på zinkfatet jag hade förra året. Ljuset i mitten hade jag sparat från förra årets arrangemang. Jag har lovat mig själv att bränna det i år. 
Jag har valt lite samma som jag gjorde på en kurs förra året. Stora murgröneblad, ljung som jag klippte och la på kransen tillsammans med vitmossa. 
Jag dekorerade ett silverhjärta med ljung som jag fäste med silvertråd.
En taklök var jag bara tvungen att ha med i kransen. Lite spansk mossa satte jag runt om taklöken.
För att murgrönan som jag virade hela grenar med skulle få vatten, täckte jag ett vattenrör med murgröna och silvertråd. 

Små mossbollar fick också bo på kransen. Man tar bara lite mossa och formar till en boll. Sedan virar man silvertråd runt mossbollen. 
Det blev lite mossa över och en taklök. Det fick bli en mossboll med en taklök i. Brukar ha hyacinter i mossbollarna. Men en taklök passar också bra. Ett silver hjärta med ljung fick även bo på den här mossbollen. 

Lördag och fina dottern ska vara på sin skola och rekommendera sin skola för kommande elever som ska börja gymnasiet. Klart vi vill ha fler bagare.

Ha en fin lördag 

Kram Pernilla

3 kommentarer:

 1. Mysigt med en pysselkväll!
  Hjärtat är fantastiskt fint, som ett konstverk.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar fin krans, gillar när det är taklökar i!
  Ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
 3. Så vacker krans du gjort! Känner igen det där att man undviker att tända det där extra fina ljuset, så till slut får man bara bestämma sig för att nu är det dags!
  Kommer bli så vackert när det lyser i kransen!
  Kram M.E

  SvaraRadera