tisdag 7 januari 2014

Orkidén som fått nya blommor


Jag har nästan alltid en orkidé hemma. Sedan när de har blommat över brukar de få stanna kvar ett tag. Sedan åker de ut i garaget. Antingen överlever de där eller så är det tippen nästa. Oftast överlever de inte. Men så lyckades jag med den här i alla fall. Fem knoppar kommer det. En har nu slagit ut. Jag blir så glad när det verkligen går att få nya blommor igen.

Ha en fin Tisdag

Kram Pernilla

10 kommentarer:

 1. Jag har aldrig lyckats få mina att blomma om. Syrran lyckas nästan alltid. Jag tror det har med inomhusklimatet att göra. Lagom varmt och lagom luftfuktighet. Jag får köpa nya helt enkelt.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt! Har ett gäng som fått nya knoppar jag med, en som inte har blommat på flera år :) Jag tror att det bästa är att liksom glömma bort dom, bara vattna någon gång per månad, det är i alla fall vad jag gör.
  Ha en finfin dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fina men svåra! För något årsen slängde jag alla som såg döda ut, nu har jag en som kanske överlever vi får se...
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Vilken fin färg, visst är det kul när de blommar om. Ha det fint Karin

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Det där har jag bara lyckats med en enda gång. Mina orkidéer brukar annars hamna i soptunnan efter blomning ;) Så fint du fotat blommorna!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Det där har jag bara lyckats med en enda gång. Mina orkidéer brukar annars hamna i soptunnan efter blomning ;) Så fint du fotat blommorna!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker färg den har! Jag hade en riktigt fin stängel med massa knoppar och så råkade jag tappa ner persiennen på den så den gick av!
  Så nu får nog den orkidén också åka ut i komposten!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt :-) vackra vackra blommor! !

  Fina bilder!
  Kraaaaaam/Tatjanis

  SvaraRadera
 10. Orkidéer är underbara! Dock har jag aldrig lyckats med dem tidigare. De har blommat ett par veckor, sedan har blommorna dött och de har aldrig blommat om. Men nu har jag faktiskt två stycken som just nu skjutit skott och förhoppningsvis kommer att blomma om sin andra gång inom kort! *stolt* ! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera