tisdag 31 december 2013

Nyårsafton och många tankar


En dag som den här ägnas mycket tid till vår lilla fyrbenta vän. Hon har det jobbigt med alla raketer som viner och far i luften. På något sätt hade jag önskat att alla hade förstått hur dåligt våra små och stora hundar mår av allt smällande. Redan vid Lucia började de första raketerna vina. Sedan har det kommit någon lite när som. Det är helt tokigt. Var gång man ska gå sin runda blir det ett stressmoment när väl raketen smällt. 

För att underlätta lite för henne har vi köpt ett pulver ifrån apoteket som heter Zylkene. Det gör att hon inte är stressad hela tiden. Känner sig något lugnare. Även om det inte hjälper fullt ut. Det bästa hade varit om vi inte hade haft några raketer mer än vid tolvslaget på Nyårsafton. 

Nu vet jag att jag låter som en tråkmåns. Så nog pratat om detta. 

Hoppas alla där ute som tittar in får en fantastiskt magisk kväll. 
Snart är det ju ett nytt år 2014. 

Många kramar 

Pernilla

6 kommentarer:

 1. Vi har det precis lika dant. Vi har provat Zylkene några år, men det hjälper inte Tyson. Det finns ett halsband som heter D.A.P. som ni också kan prova. Det avger en doft som påminner om mammans lugnande dofter. Det funkar på många hundar (dock inte på Tyson tyvärr). Jag önskar er all lycka till. Vi flyr fältet, det är det enda vi kan göra.
  Gott nytt år! Och tack för alla uppmuntrande kommentarer hos mig och att du förgyller min dag med dina inlägg.
  Stor kram
  Helén

  SvaraRadera
 2. Lilla söta tippen!
  Inte alls en tråkmåns! Vi har det likadant...I år testar vi ett annat preparat men min krake vägrar att gå ut när det blir mörkt. Han är lugnare inne än han brukar vara men ut vill han inte...Så vi tar långpromenader på dagen och hoppas att det går bra ikväll.

  Ett gott nytt år till dig!! Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Vi har tur med vår hund, men känner många som inte har det... Ta nu hand om er och fina vovven så ses vi på det nya året!

  Gott Nytt År!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år till er och hoppas att söta Tippen får det bra, kram Karin

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni får en lugn och skön nyårsafton för allas bästa. Kram Anita

  SvaraRadera
 6. Önskar er ett gott slut och Ett Gott Nytt År!
  Här vet vi ju inte riktigt hur hundarna ska reagera på alla raketer, men vi hoppas ju på att de inte bryr sig. Hoppas det inte blir för jobbigt för Tippen. Läste att man ska sätta på musik ganska högt så det avleder!
  Nyårskramar M.E

  SvaraRadera