måndag 11 november 2013

Kurs på Jenny Strands blomsterskolaHär kommer en liten titt på vad jag och min fina svägerska fick göra på blomsterkursen i lördags. Vi fick göra vars ett mosshjärta och två mossbollar som dekorerades med ljung och lava. Jag tog även lite murgrönablad som blev över i från det andra arbetet. Allting viras och fästs med tunn silvertråd.

Sedan fick vi även göra en mosskrans som dekorerades med ljung, vitmossa, murgröneblad. Vi fick en ranka murgröna som skulle fästas i ett rör med vatten. Runt röret satte vi galaxiblad som fästes med silvertråd. Vi gjorde två rör till som vi stack vars en Cymbidiumklocka i. I mitten av kransen satte vi ett stort fint ljus. Jag virade bara silvertråd runt mitt. Man kunde ha satt ljung och lava där också. Fast jag tyckte det blev för mycket.
Blommorna kan man byta när de vissnar. 

Av lite tjockare silver tråd böjde vi till ett hjärta. Sedan la vi bitar av ljung som vi fäste med tunn silvertråd. Man virade bara runt alltihopa så blev det som ett galler om ljungen. Jag fäste mitt hjärta på kransen bredvid två små mossbollar.Kransen och ljuset ställde vi på ett jätte zinkfat. Sån tur jag som gillar zink. Passade mig utmärkt.

Ha en bra start på veckan

Kram Pernilla

4 kommentarer:

 1. Så vackert! En sådan kurs har jag varit sugen på, men det har inte blivit av!
  Det är ju så underbart att åka dit och bara titta!
  Önskar dig en bra start på veckan!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du har gjort! Underbara färger!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Å vad fina saker du har gjort extra snyggt med lite färg med blommorna. Ska försöka mig på några bollar framöver.
  Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 4. Oj så fint! Vad duktiga ni är.
  Kram Helen

  SvaraRadera